joi, 3 februarie 2011

Anvelopa -piesă importantă a autoturismului



Deseori ne gândim la anvelope ca la piese mai putin importante ale autoturismului nostru. Dacă ne gândim însă la forţele extreme care sunt exercitate asupra lor în momente precum: virare, frânare sau accelerare, realizăm că pentru a rula în siguranţă avem nevoie ca anvelopele maşinii noastre să răspundă precis la comenzile direcţiei.
Gândiţi-vă doar, că anvelopele sunt singurele zone de contact pe care le are maşina dumneavoastră cu suprafaţa carosabilă. Şi dacă nu sunteţi convinsi încă 100% , imaginaţi-vă maşina pe un drum alunecos sau acoperit de zăpadă şi mai apoi stabiliţi cât de importante sunt anvelopele !

În plus, o parte din atributele maşinii depind de cele ale anvelopei:

Puterea maşinii:
O anvelopă a cărei aderenţă lasă de dorit va conduce inevitabil la pierderea puterii motorului deoarece acesta se pierde prin derapare.

Confortul oferit
Confortul resimţit de pasageri la rulare este influenţat de rigiditatea şi înălţimea talonului anvelopei.

Aspectul
Aspectul anvelopei poate schimba percepţia pe care o au ceilalalţi asupra maşinii.

Siguranţa
Siguranţa în timpul rulării este dată de încadrarea în indicii de sarcină şi de viteză a anvelopei.

Viteza maximă de rulare
Maşina poate fi folosită la capacitatea maximă, în ceea ce priveşte viteza de rulare, doar dacă are montată anvelopa potrivită acelei viteze maxime.

Iată de ce trebuie să trataţi anevelopele ca pe nişte piese importante ale maşinii dumneavoastră şi să le oferiţi atenţia necesară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu