joi, 31 martie 2011

Îndreptare jante


Când este necesar să îndreptăm jantele ?

Janta suferă deformări în urma impactului cu bordurile, gropile sau alte obstacole prezente pe carosabil. În acest mod , roţile ajung să se dezechilibreze iar conutinuarea rulării în aceste condiţii conduce la uzura neuniformă a anvelopelor şi la scurtarea duratei de viaţă a acestora. Aşadar, este recomandat ca operaţia de îndreptat jante să se facă periodic sau imediat ce apar "bătăi" sau "vibraţii ale volanului", indiferent dacă acestea sunt jante din aliaj, aluminiu, tablă, sau oţel. 
De asemnea, este bine ca integritatea jantei  să fie verificată înainte de a se efectua operaţia de echilibrare a roţilor.

Cum se face îndreptarea jantelor ?

Modalitatea prin care se realizează îndreptarea jantelor depinde de materialul din care sunt facute aceasta. Îndreptarea jantelor din tablă / oţel se face prin deformare la rece, iar uneori, la jantele din aliaj / aluminiu este necesară o încălzire, nu mai mult de 140C (după această temperatură, în momentul răcirii apar tensiuni remanente în material). Pentru siguranţa dumneavoastră, vă recomandăm ca operaţiunile de îndreptat jante să fie executate într-un SERVICE ROTI (vulcanizare) specializat, autorizat RAR, de către un personal calificat şi cu maşini şi ustensile adecvate.

Cât durează operaţiunea de îndreptare a jantelor ?

Îndreptarea unei jante din aliaj poate dura între 5 şi 45 minute în funcţie de lovitura şi de mărimea zonei încălzite


Vă invităm să vedeţi oferta noastră de anvelope şi jante auto ! Nu ezitaţi să ne contactaţi pentru a face alegerea cea mai potrivită !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu