joi, 3 martie 2011

Noile etichete europene pentru anvelope!

Începând cu 1 noiembrie 2012, cel mai târziu, toate anvelopele expuse la orice distribuitor, service auto sau showroom vor avea noua etichetă UE afişată în apropiere.
Legislaţia europeană prevede 3 indici obligatorii care trebuie să apară pe etichetele anvelopelor, pentru informarea corectă a clienţilor, fără ca aceştia să aibă nevoie să aprofundeze cunostinţe de specialitate. Astfel,  noua etichetare va  permite utilizatorului să compare cu uşurinţă anvelopele de mărci diferite şi astfel să se decidă pentru o anvelopă mai sigură şi mai eficientă energetic.

Iată care sunt cei 3 indici :
1.    rezistenţa la rulare ;
2.    aderenţa pe asfalt ud ;
3.    zgomotul la rulare.

Pentru fiecare indicator în parte , eticheta impusă de UE va conţine câte o pictogramă distinctă :
-       pictograma nor şi ploaie - pentru semnalizarea aderenţei pe suprafaţa umedă;
-       pictograma pompă de carburant -pentru semnalizarea indicelui de rezistenţă la rulare;
-       pictograma difuzor auto- pentru semnalizarea indicelui de zgomot emis la rulare.

Primii 2 indici for fi reprezentaţi pe o scală grafică de la A la G. Pentru performanţa cea mai bună îi va corespunde A, iar pentru cea mai slabă îi va corespunde G. Cel de-al treilea indice, zgomotul la rulare, va fi marcat numeric, ca valoare în decibeli a zgomotului produs.
În ceea ce priveşte forma în care va fi prezentată noua etichetă pentru anvelope, Regulamentul UE prevede 2 posibilităţi: fie să fie aplicată direct pe banda de rulare a anvelopei, fie ca distribuitorilor să le fie furnizate etichete imprimate pentru fiecare lot de anvelope de acelaşi fel.

Poziţia marilor producători de anvelope:
Conform oficialilor, liderii mondiali ai producţiei de anvelope au salutat iniţiativa europeană  şi s-au arătat convinşi că această standardizare îi va educa pe clienţii să achiziţioneze anvelope mai sigure şi mai eficiente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu